Liiketilan vuokraaminen

Liiketilalla tarkoitetaan tilaa, jossa harjoitetaan liiketoimintaa, kuten myydään tuotteita. Tällaisia tiloja on saatavilla sekä kivijalkamyymälöinä että tiloina esimerkiksi kauppakeskuksissa. Molempia vaihtoehtoja voi etsiä MatchOfficen sivuilla. Siellä on kattava valikoima erilaisia liiketiloja jokaisen yrityksen tarpeisiin.

Kivijalasta vai kauppakeskusesta?

Nykyisin on suosiossa on myös erilaiset popup-liiketilat, joilla yritys voi kokeilla siipiään ja testata miltä mahdollinen liiketiloissa myyminen tuntuu. Liiketilat voivat olla auki vaikkapa vain tietyn sesongin ajan ja esimerkiksi joulun aikaan tällaiset pop up-tilat ovat suosiossa. Liiketilojen valinnassa monet yritykset miettivät, kannattaako sitoutua kauppakeskusten tiukkoihin sääntöihin, jotka koskevat mm. aukioloaikoja. Monille yrityksillä nämä voivat olla kynnyskysymyksiä. Kuitenkin kauppakeskuksissa voi olla enemmän potentiaalisia asiakkaita kuin keskustoissa. Monissa kaupungeissa on ollut viime aikoina huoli niiden keskustojen hiljentymisestä. Asiakkaat eivät enää liiku keskustojen kivijalkamyymälöissä, vaan heitä houkuttavat enemmän kauppakeskukset, joissa voi viettää kätevästi aikaa sisätiloissa.

Liiketilojen hinnat vaihtelevat paljon myös niiden sijainnin mukaan. Joissakin kaupungeissa, kuten Turussa hinnat vaihtelevat jopa korttelin mukaan. Kaikki haluavat liiketilan kaupungin suosituimmasta korttelista eli Hansakonttorista, ja kauempana kaupungissa hinnat liiketiloille tippuvat jo paljonkin. Samalla nr ovat myös hiljaisempia asiakasvirraltaan. Ennen vuokrapäätöksen tekemistä kannattaakin tutustua kaupungin ominaispiirteisiin ja siihen, mikä paikat ovat suosittuja asiakkaiden keskuudessa. Vuokraamispäätöstä ei pidä tehdä hätiköidysti, vaan siihen kannattaa varata useampi kuukausi aikaa. Alan ammattilaiset kehottavat varaamaan aikaa tähän prosessiin jopa puolisen vuotta. Oikea liiketila ei heti tule kohdalle.

Liiketilan kriteereitä tulee myös miettiä huolella. Mitkä asiat tulee olla kunnossa ja kuinka paljon mahdollisia muutostöitä yritys on valmis tekemään tiloihin. Ne lisäävät tilan hintaa ja aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia. Liian huonokuntoisia tiloja ei kannata myöskään valita. Myös vuokrasopimuksen pituutta kannattaa miettiä, liian pitkiin vuokrasopimuksiin ei kannata sitoutua, jos liikepaikka osoittautuu huonoksi vaihtoehdoksi.

Luo hakuvahti MatchOfficeen

Liiketilan tulisi olla sellaisella paikkaa, jonne asiakkaat pääsevät helposti. Tilan tulisi sijaitse hyvien liikenneyhteyksien päässä, jonne asiakkaat pääsevät myös julkisilla kulkuvälineillä. Myös esimerkiksi esteetön liikkuminen olisi hyvä huomioida. Liiketiloja mietittäessä tulee myös miettiä sitä, minkälaiset tilat sopivat parhaiten yrityksen imagoon. Esimerkiksi kauppakeskuksen liikepaikka ei sovi kaikkein arvokkaimmille brändeille. Tällöin kivijalkamyymälä on parempi vaihtoehto. Liiketilan ei tule myöskään olla ristiriidassa yrityksen arvojen kanssa ja sillä voi viestiä monenlaisia asioita. Monille liiketiloille isot näyteikkunat ovat oleellisia, joten tällaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Liiketiloja pääsee selailemaan MatchOfficen sivuilla MatchOffice.fi, jonne niitä on koottu ympäri Suomea. Liiketiloja on saatavilla kaikissa hintaluokissa. Voit asetta sivustolle hakuvahdin, jos et juuri nyt löydä sopivaa vaihtoehtoa tarjolla olevista tiloissa. Saat välittömästi ilmoituksen sähköpostiisi, kun juuri sinun vaatimukset täyttävä tila tulee markkinoille. Liiketilan vuokrasopimukset pääset neuvottelemaan suoraan vuokranantajan kanssa ja teette yhdessä sopimuksen sekä sovitte mahdollisesta näytöstä.